Skip to content

Donacijama podržite učeničku zadrugu “Lovreki” u daljnjem radu i obnovi umjetničkog prostora

U sklopu projekta “Digiceda – abeceda digitalne pismenosti i zapošljivosti” koji HURA! provodi sa svojim partnerima Zakladom Solidarna, Centrom Sirius i Udrugom IKS pokrenuta je donatorska kampanja koja traje do 6. prosinca, a čiji je cilj osigurati sredstva za opremanje i uređenje prostora učeničke zadruge “Lovreki” iz Petrinje.

Učenička zadruga „Lovreki“ osnovana je 2007. godine pri Osnovnoj školi Mate Lovraka Petrinja. Voditeljica zadruge je učiteljica likovne kulture Ivana Švragulja, koja u malom prostoru zadruge uči djecu da rade ukrasne proizvode od gline i stakla. Zbog ograničenosti s prostorom i alatom, aktivnosti zadruge odvijaju se po stanicama. Trenutačni prostor zadruge je stari učiteljski stan, u kojem je jako puno problema. Zadrugari mnogo toga žele promijeniti: od odvoda koji ne rade pa moraju vodu nakon pranja kantom bacati kroz prozor, podova kojih se raspadaju, nabavke dodatnih stolova i stolica, bojanja i krpanja zidova pa do nabavke dodatnih alata za rad.

Kako bi u tome uspjeli u sklopu projekta DIGICEDA, pokrenuta je donatorska kampanja koja ima za cilj osigurati sredstva za opremanje i uređenje prostora učeničke zadruge „Lovreki“. Donatorska kampanja će trajati od 12. studenog do 25. studenog, a donirati možete uplatom na namjenski račun Zaklade SOLIDARNA, IBAN: HR2424020061500078406, Svrha: „Za Lovreke“ , Model: 00, Poziv na broj: 11-2023, Banka: Erste banka ili skeniranjem barkoda na www.solidarna.hr.  

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Za više informacija o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr.

You may also like...