Skip to content

You Focus – ADHD i kreativnost

Jeste li znali ? 

Jedna od zanimljivih i pozitivnih strana ADHD-a je povezanost s kreativnošću. Istraživanja su pokazala da osobe s ADHD-om često imaju izvanredne kreativne sposobnosti i mogu misliti “izvan okvira”. Ova kreativnost dolazi dijelom iz njihove sposobnosti da povezuju različite ideje na neobične načine, što može dovesti do inovativnih rješenja i originalnih ideja.

Ljudi s ADHD-om mogu imati bujnu maštu i biti skloni razmišljanju o stvarima na nove i nekonvencionalne načine. Mnogi poznati umjetnici, pisci i znanstvenici imali su simptome ADHD-a, uključujući Leonarda da Vincija, Salvadora Dalíja, pa čak i Alberta Einsteina. Njihova sposobnost da se usredotoče na svoje strasti i stvaraju izvanredna djela može biti djelomično povezana s karakteristikama ADHD-a.

Dakle, iako ADHD može donijeti izazove, također može pružiti jedinstvene prednosti i mogućnosti za izražavanje kreativnosti i inovativnosti. Ako imaš ADHD, možeš iskoristiti svoju maštu i kreativnost kao prednost u raznim aspektima života!

  Ovaj post je nastao u sklopu Erasmus+ projekta “YOU FOCUS”.

 ???? YOU FOCUS ima za cilj educirati partnere, osnažiti mlade radnike i smanjiti stigmu oko ADHD-a kroz razvoj prilagođenog priručnika za mlade radnike, zajedno s zanimljivom knjigom aktivnosti za mlade s ADHD-om.

Projektni tim čine MindSpin, koordinator projekta, Centar Sirius (Hrvatska) i Sveučilište Aurel Vlaicu iz Arada (Rumunjska).

You may also like...