Skip to content

Predstavljanje ESF projekta “Znanjem do zdravlja” u emisiji “Halo doktore”

Danas je naša Mirela, u društvu partnera iz Sv. Agata Glina , gostovala u emisiji “Halo doktore” Radio Banovine te je sa našim partnerima predstavila ESF projekt “Znanjem do zdravlja” te njegove dobrobiti za lokalnu zajednicu. U videu koji prilažemo možete dobiti saznanje o preprekama sa kojima se lokalne udruge susreću te načine osnaživanja istih. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a partneri su nam, osim navedene Sv. Agata Glina, još Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije te Brodoto .

U cijelosti prenosimo članak koji je objavljen na portalu Glina News, a isti možete pročitati i klikom na link ispod članka:

“Udruga sv. Agata partner je na projektu “Znanjem do zdravlja” Centra za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje Sirius.

SIRIUS je osnovan 2006.g., a posljednjih godina Sirius aktivno radi s populacijom onkoloških bolesnika i osoba starije životne dobi na poboljšanju i većoj dostupnosti usluga koje im nedostaju. SIRIUS je predstavila predsjednica Mirela Miharija.

Projekt “Znanjem do zdravlja” započeo je krajem srpnja prošle godine i u tom periodu udruga je već provela puno aktivnosti na temu poticanja volonterstva i edukacije članica udruge koja su stjecala potrebna znanja u području prikupljanja sredstava i vođenja projekta, unapređivanja javne svijesti i aktivnog zagovaranja u rješavanju potreba onkoloških bolesnika.

Projekt financira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda, a u udruzi Sv. Agata trajat će do 29.01.2024. Cilj projekta je jačanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva koje rade s onkološkim bolesnicima o čemu nam je pobliže rekla predsjednica udruge sv. Agata Glina dr. Sanja Štingl- Vlašić.
Projekt obuhvaća 4 elementa o kojima je govorila programska koordinatorica, profesorica Bosiljka Šimić koja je, između ostalog, podsjetila da od raka dojke godišnje oboli tri tisuće žena u Hrvatskoj. Brojka je u opadanju jer je otkrivanje bolesti u početkom stadiju od krucijalne važnosti zato je bitno dolaziti na preventivne preglede, brinuti o zdravlju ali i aktivna zajednica.

Članice udruge Sv. Agata – Glina zato pozivaju sve one koji žele pomoći, izdvojiti svoje vrijeme za plemenite svrhe da se pridruže svojim volonterskim radom, a ako vam treba još malo poticaja pogledajte kako je proteklo gostovanje ovih triju gracija.”

Link na članak

Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr

You may also like...