Zdravo odrastanje

Projekt Zdravo odrastanje provodi se od 2007. godine a namijenjen je djeci i mladima te njihovim roditeljima.

Glavni cilj projekta jest prevenirati ovisnosti o drogama kod mladih, promovirati zdrave stilove života, poticati korisnike na kvalitetno provođenje slobodnog vremena te jačati odnose i zdrave oblike komunikacije između djece i mladih, njihovih vršnjaka i članova njihove obitelji.

Projektne aktivnosti usmjerene su na četiri područja:

  1. Individualno psihološko savjetovanje djece i mladih i njihovih obitelji
  2. Radionice za roditelje na različite teme: Odgojno učinkovita komunikacija roditelja i djeteta, Discipliniranje djeteta, Razvoj samopoštovanja kod djeteta, Rješavanje obiteljskih sukoba, Kako zaštiti dijete od ovisnosti.
  3. Psihoedukativne radionice za mlade na različite teme: Tko sam ja? – definiranje i izgradnja vlastitog identiteta, Razvoj samopoštovanja i samopouzdanja, Odnosi s drugima, Kako lakše učiti i pamtiti, Kako se zaštiti od ovisnosti.
  4. Zajedničke likovno-kreativne radionice za djecu i njihove roditelje: Izrada nakita, Izrada predmeta od kaširanog papira, Decoupage tehnika, Oslikavanje stakla.

Projekt se provodi u gradu Zagrebu, Slavonskom Brodu i Šibeniku u partnerstvu s udrugom Ardura.

Projekt je dobio je suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za provedbu u odgojno-obrazovnim ustanovama te je od strane Vladinog ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga istaknut među najuspješnijim projektima u 2010. godini na području prevencije ovisnosti.

Povezane vijesti:

Radionice za roditelje – ciklus travanj/svibanj 2016.

Radionice za roditelje- Slavonski Brod

Likovno – kreativne radionice za djecu i roditelje – studeni – prosinac 2015.

Projekt “Zdravo odrastanje” – provedene aktivnosti

Likovno-kreativne radionice za djecu i njihove roditelje

Radionice za roditelje