VOLONTERI

VOLONTERI SIRIUSA su (najčešće) studenti nekog od studija društveno-humanističkog usmjerenja zainteresirani za stjecanje iskustva u radu s djecom i mladima.

KORIST koju volonteri dobivaju sudjelovanjem u aktivnostima Udruge:

  • stjecanje novih znanja i vještina te razvijanje osobnih i profesionalnih kompetencija u radu s osjetljivim društvenim skupinama
  • stjecanje iskustva u direktnom, praktičnom radu s korisnicima
  • upoznavanje novih ljudi i razmjena iskustava
  • upoznavanje s načinom rada udruga
  • mogućnost dobivanja potvrde o volontiranju i(li) preporuke
  • korisno provođenje slobodnog vremena

AKTIVNOSTI u koje se volonteri mogu uključiti:

  1. Pomoć u učenju – pružanje individualne podrške u savladavanju školskog programa; rad na tehnikama organizacije vremena i gradiva, učenja i pamćenja, povećanju koncentracije, rad na motivaciji te pomoć pri izvršavanju školskih obaveza.
  2. Mentorska podrška – individualan rad “1 na 1”; izgradnja mentorskog odnosa s mladom osobom u riziku (mladi s poremećajima u ponašanju, poteškoćama u učenju); pružanje direktnih i pozitivnih modela i uzora kao poticaj na usvajanje kvalitetnijih životnih navika, vršnjačkih veza, socijalnih vještina i dr.
  3. Radionice za djecu – sudjelovanje u pripremi i provedbi psihosocijalnih radionica za djecu predškolske dobi (Program pripreme za školu “Školica”) te osnovnoškolske dobi (Psihosocijalne radionice)

 

Ukoliko si zainteresiran/a, ili imaš pitanja vezana za uključivanje u volonterske aktivnosti našeg Centra, javi se na: marina@centar-sirius.hr

Veselimo se upoznavanju! 🙂