FROM YOUTH TO WORK

Cilj projekta FROM YOUTH TO WORK je unaprjeđenje rada s mladima u područjima profesionalnog usmjeravanja, poticanja zapošljivosti mladih, procesa traženja posla te podrške prijelaza iz obrazovnog sustava na tržište rada.

 

CILJEVI PROJEKTA POSTIŽU SE KROZ RAZVOJ TRI INTELEKTUALNA REZULTATA:

  • Analiza potreba u svrhu dobivanja pregleda dobrih praksi, uključujući postupke, metodologije i alate u profesionalnom usmjeravanju te sustavima podrške zapošljavanju mladih.
  • Sveobuhvatni kurikulum treninga koji osobama koji rade s mladima omogućuje kvalitetniji i strukturiraniji rad u području profesionalnog usmjeravanja i razvoja vještina upravljanja karijerom.
  • Razvoj inovativne online platforme „Youth Portfolio“ koja će mladima omogućiti razvijanje osobnog digitalnog online portfolia kao načina upravljanja vlastitim kompetencijama. Mladi će moći sudjelovati u procesu samovrjednovanja, mapiranja vlastitih kvaliteta, kompetencija i relevantnih iskustava iz prošlih formalnih ili neformalnih iskustava, unaprjeđujući pritom vlastite mogućnosti umrežavanja te samoprezentaciju u digitalnom kontekstu.

Ciljana skupina ovog projekta su osobe koje rade s mladima iz 6 zemalja koji će sudjelovati u izradi novog sveobuhvatnog kurikuluma za rad na područjima profesionalnog usmjeravanja i vještina upravljanja karijerom. Osamnaestero osoba koje rade s mladima zajednički će sudjelovati na treningu tijekom kojeg će se kurikulum testirati i revidirati te će se njegove značajke na koncu i usuglasiti.

Osim kurikuluma, inovativna online platforma “Youth Portfolio” bit će razvijena kako bi mladi mogli mapirati svoje relevantne vještine, kompetencije i iskustva te poboljšali vlastitu zapošljivost i samo-prezentaciju na tržištu rada.

Online platforma moći će se koristiti i kao digitalni trening materijal te će biti usklađen s modulima trening kurikuluma.

Očekivani učinak ovog projekta, između ostalog, očituje se u podizanju svijesti o važnosti kvalitetnog rada s mladima, posebno u području profesionalnog usmjeravanja, što dovodi do poboljšanja kvalitete skrbi za mlade nezaposlene osobe, osobito one s manje mogućnosti. Projekt ima za cilj povećati prepoznatljivost rada s mladima te povećanje motivacije osoba koje rade s mladima za daljnji razvoj osobnih prenosivih vještina i kompetencija.

ERASMUS+ KA2 STRATEŠKO PARTNERSTVO 01.08.2017. – 21.07.2019.

DRŽAVE PARTNERICE: HRVATSKA, GRČKA (IATAP – Technology and Human Resource Institute), MAĐARSKA (EMINA Palyaorientacios Alapitvany), ITALIJA (Fotmazione Co&So Network), PORTUGAL (Conceitos do Mundo – Associacao para a Promocao dos Direitos Humanos a do Desenvolvimento Sustenavel), RUMUNJSKA (DGASPC – Harghita – Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Harghita)